Vine ceva mai greu cuvântul anului pentru 2023. Asta pentru că am vrut să fac o analiză a anului trecut legată de acest cuvânt, cum s-a întrepătruns expansiunea în 2022, cum am evoluat legat de el pe parcursul anului, ce influenţă a avut asupra mea.

Am recitit acum cuvântul anului 2022 şi cumva mărturisesc că a-mi alege pentru 2023 cuvântul potrivit pare un subiect interesant. Poate mai interesant decât în alţi ani.

Mi-am amintit de câteva ori de cuvântul anului 2022 pe parcursul lunilor. Anul trecut cuvântul pe care l-am ales să mă ghideze a fost EXPANSION. Şi făcând o retrospectivă în minte a anului 2022 mă gândesc câtă speranţă şi câtă însufleţire am pus în acel articol. Şi cumva îmi vine să râd pentru că anul nu a fost deloc aşa. Cumva a fost în antiteză cu rândurile şi expansiunea mea, sau aşa zisa mea expansiune.

Dacă eşti curios să vezi cum am navigat prin 2022 şi să înţelegi de ce m-am plâns de anul ăsta, poţi găsi articolul aici. Cum am spus, Universul nu a fost deloc blând cu mine în 2022 nici fizic, nici pe plan emoţional. Nu m-au ocolit nici dureri fizice, nici triggere emoţionale, îndoieli, am parcurs un drum spre cunoaştere mai aparte decât în trecut. S-a cerut cumva să lucrez cu mine şi deloc pentru că mi-am dorit sau propus asta. S-a doar cerut. Am descoperit somatic răni mai vechi ce se cereau închise. Uneori mustesc acolo în tine şi nu ştii de ce suferi şi ce ai de nu eşti bine. Am înţeles ceva lucruri din psihogenealogia mea, unele pe care le intuiam, altele pe care nu. Este un subiect despre care vreau să aflu şi să descopăr mai multe în 2023. Cumva dacă analizez bine, expansiunea asta s-a concretizat (mă gândeam la un moment dat unde este că eu n-o văd), dar mai mult în plan spiritual decât în planurile pe care mi le doream eu. Şi uite cum ne fentează Universul, asa-i? Sau poate că nu. Că ne trimite acolo unde trebuie să fim şi NU unde credem noi că ar trebui să ne aflăm.

Pe parcursul anului cumva am simţit chiar că am ales greşit cuvântul pentru 2022. Serios. Am vrut să revin la el şi să adaug, să modific. Dar n-am făcut-o. Poate din ego, poate că am vrut să nu mă pripesc şi să aleg să fac asta dintr-un impuls de moment.

Ce pot să afirm este că anul 2022 a venit cu mult healing. Şi da, expansiunea nu a constat în proiecte noi şi fabuloase neapărat, ci a fost o expansiune spre căutare şi cunoaştere de sine. Spre explorare de părţi din mine pe care mi-era frică să le scormonesc. Sau a altora necunoscute. Natura mea a încercat să se opună. Sau mintea mea mai bine zis. Mda da…Am vrut la un moment dat să renunţ la terapiile somatice pentru că mă gândeam la ce bun toate astea?! Cumva progresul a fost încet, iar eu nu mă simţeam neapărat mai bine. N-am făcut-o. Şi mă bucur tare. Şi e ceva ce vreau să duc cu mine şi în 2023.

La începutul lunii decembrie când m-am mai liniştit pe-acasă, obosită şi frustrată cumva că proiectele expansioniste nu au ieşit cum mi-am dorit, mi-a apărut cuvântul Maktub pentru 2023. Afinitatea mea pentru lumea arabă face ca din când în când să mai scormonesc prin ea, dar nu foarte mult că cine ştie ce mai găsesc?! În arabă Maktub înseamnă “aşa a fost scris.” În ce mă priveşte eu nu am reuşit să-mi răspund încă la întrebarea existenţială dacă ne este scris cumva totul înainte să venim pe pământ sau liberul arbitru ne dă posibilitatea să ne scriem propriul destin care ţine de alegeri. Cred mult în alegeri, alegeri care ne schimbă viaţa. Subiectul nu-l dezvolt acum, poate cândva. Aşadar la final de an când am spus să şi scriu articolul, mă gândeam că e puţin ambiguu cuvântul ăsta. Adică nu e cel potrivit pentru un cuvânt care să-mi ghideze anul. Că produce încă destulă confuzie în mintea mea.

Şi aşa a venit SURRENDER. Now how about that?! Şi a rămas surrender. Şi în 2023 va fi cu surrender to the Universe’s will. Şi aseară m-am ridicat din pat şi am scris aşa:

I surrender to the Universe and let him guide my steps. I promise I will not interfere in his plans, I will only immerse. I will listen to my intuition and follow the calling. I will not try to control the expansion and manipulate the result. I will not try to orient the results through what I think I want. So, I surrender.

În traducere liberă: Nu mă mai opun. Las să curgă. Dacă nu se simte bine, atunci sa nu fie.

Am crezut tot anul trecut că expansiunea mea constă în a face şi am uitat să fiu. Şi Universul mi-a arătat că expansiunea nu constă neapărat în acţiune. Mi-a dat peste cap planurile, m-a întors către adevărata mea expansiune. Şi cum n-am înţeles şi m-am împotrivit mi-a dat lucruri grele de dus şi tot spre asta m-am întors. Spre mine. Spre vindecare. Spre cunoaştere şi înţelegere. Spre lecţii de viaţă care au ieşit la suprafaţă. Spre adevăruri greu de dus.

Cam asta a fost povestea mea despre cuvântul anului. Sunt curioasă tare voi ce cuvinte care să vă ghideze anul aţi ales?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *