Vorbind zilele trecute cu cineva i-am spus că pentru mine anul ăsta a fost tare ciudat. I-am spus ciudat pentru că pe moment nu am ştiut cum să-l descriu. Şi ea cumva m-a asigurat spunând că nu a fost aşa doar pentru mine. Că pentru multă lume proiectele întreprinse au necesitat mai mult efort decât de obicei. M-am simţit uşurată cumva şi mi-am dat seama că senzaţia de efort nici pe mine nu m-a părăsit tot anul ăsta.

În alte cuvinte se cam face un an de când am început newsletterul ăsta. Şi a fost un an pe care l-am început cu mult elan, visuri, planuri să-mi împlinesc visurile. Şiii realitatea nu a fost deloc aşa blândă. Dacă mă întreabă cineva cum am navigat prin 2022 i-aş spune că de multe ori m-am aflat prin ape tulburi. Pe la final de februarie m-a lovit din senin o durere acută de spate şi care n-a vrut să se lase de mine luni întregi. Ştiam că am probleme, dar niciodată nu au durat atât.

Şi cum sunt curioasă din fire am încercat să aflu şi ce vrea să-mi spună asta la un deeper level. Ok da, la nivel fizic am înţeles ce am de făcut şi totuşi la nivel psihologic, spiritual, oare ce trebuie să înţeleg? Aveam să aflu că durerea nu a venit chiar aşa din senin, cum am afirmat.

Şi-am început să lucrez pe partea somatică şi de-aici multe, multe alte lucruri s-au dezlegat, s-au arătat, s-au eliberat. Multe de care nu aveam habar sau nu le intuiam. Am lucrat mult cu mine, la mine, muuult mai mult decât în alţi ani. Şi asta pentru că a fost nevoie şi da, a fost nevoie să înţeleg multe lucruri care nu ştiam de unde vin şi care nu se legau. Am săpat şi am tot săpat. Am găsit, am eliberat. Spre final de an ba chiar mi-am luat un coach de wellness creativity din Statele Unite. Aşa am simţit, aşa am făcut.

Anul nu a fost mai blând în partea a doua deloc pentru mine. Aşa m-am gândit eu că va fi, ca o compensare, dar viaţa nu prea oferă compensaţii. Şi totuşi spre final de an am luat o decizie la care mă gândesc de mulţi ani. Şi ca un Vărsător veritabil abia după ce m-am perpelit prin furcile caudine ale infernului, am reuşit să iau acea decizie. Am simţit că m-am trădat destul pe mine şi tot ce mi-e drag să fac. Şi am ales să dau întâietate în viaţa mea lucrurilor de care sunt pasionată şi care mă cheamă spre ele. Nu vreau să creez suspans aiurea şi nici nu-mi propun asta. Vă voi vorbi despre ce e vorba la momentul la care voi simţi eu să o fac.

Iar după ce am luat decizia asta greu cumpănită parcă multe s-au uşurat şi s-au eliberat. Chiar îi povesteam unei prietene despre asta şi îi spuneam că parcă pot respira altfel. Mai uşor, mai cu speranţă, mai entuziasmată de Noul care va urma. Aş îndrăzni să spun fără să par patetică că mi-a revenit zâmbetul pe buze. Uneori purtăm deciziile pe umeri ca pe nişte poveri de care ne eliberăm doar când am fost suficient de curajoşi să ni le asumăm.

Şi că tot am vorbit de decizii în timp am ajuns la concluzia că toate, dar absolut toate deciziile pe care le luăm au atât părţi positive, cât şi părţi negative. Întotdeauna. Chiar şi o decizie bună pentru tine să zicem, vine şi ea la pachet cu ale ei chestiuni mai puţin bune. Cumva am analizat eu aşa şi indiferent de ce vrei să faci şi cum totul are şi o parte mai puţin pozitivă întotdeauna. Ideea e ca partea pozitivă să conteze mult pentru tine şiii să îţi asumi şi partea mai puţin faină.

Am filozofat destul pe tema deciziilor. Cam aşa a fost în mare anul ăsta pentru mine. Cu mult efort, lucruri noi, ieşire totală din zona de comfort, cu învăţarea unei noi limbi străine, cu coach de prin afară, cu lucru pe partea somatică, constelaţii familiale şi soo much more. Un an intens în care tot ce mi-am dorit să fac a durat mai mult decât de obicei şi s-a realizat cu mare efort din partea mea. Pe alocuri m-a lăsat epuizată şi în anxietăţi, dorind să renunţ la fiecare 2 minute.

Şi să închei într-o notă pozitivă, a fost un an în care am cunoscut o mulţime de oameni interesanţi. Am avut ocazia să îmi exersez limbile străine vorbite şi m-am simţit tare bine. Am început lucruri noi şi noi investiţii. Am avut curaj să-mi aleg un coach din străinătate. Am înţeles nişte lucruri legate de psihogenealogie şi recomand serialul Another Self de pe Netflix pe tema asta pentru interesaţi.

Dacă vrei să-mi povesteşti cum ţi-a fost anul 2022 te aştept să-mi răspunzi la mail. Mă găseşti întotdeauna aici.

Bye for now!

Ioana

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *