Ceai târziu. Deşi nu sunt o împătimită cunoscătoare într-ale ceaiului şi nici cea mai mare băutoare, dacă o fac, prefer aromele simple şi naturale care îmi amintesc de copilărie. Un ceai de tei cu puţină mentă, lămâie şi miere îmi satisface toate nevoile, mă poartă într-un timp îndepărtat şi familiar. Mă poartă acasă şi are aromă de mama. Când eram prin şcoala generală şi locuiam cu părinţii mei aveam la stradă un tei mare pe care eu una îl adoram. Culegeam flori în fiecare vară, le lăsam la uscat şi aveam pentru ceai până primăvara viitoare. Am dezvoltat o relaţie deosebită şi cu menta din spatele casei. Îmi place tare soiul meu de mentă, un soi pe care eu nu l-am mai întâlnit nicăieri, cu parfum puternic, incomparabil cu tot ce am găsit pe piaţă.

            Când nu am chef să-mi fac combinaţia cu flori de tei apelez cu încredere la pliculeţele Yogi Tea. Îmi place nu doar calitatea ceaiului, ci mai degrabă mesajele de care fiecare pliculeţ de ceai sunt însoţite. Mesajele sunt motivaţionale, te animă, te inspiră şi nu în ultimul rând pot da de gândit. Mesajul meu spunea cam aşa: Joy is the key to success.

            Şi mintea m-a dus automat la o carte citită mai demult “Miracole Acum” de Gabrielle Bernstein. Şi spunea autoarea cam aşa: “Succesul îl măsor după cât mă distrez”. M-a marcat mesajul la acea vreme şi mi-a plăcut perspectiva care mi-o arăta. Cred că e singurul mesajul pe care l-am reţinut din toată cartea, mi-a rămas mult prin minte şi la acea vreme am analizat alegerile pe care urma să le fac. Cumva mi-am dat seama că dacă nu faci ceva din bucurie, nu merită făcut.

            Şi mi-am rememorat ziua. Lucrasem ceva nou, ceva la care mă gândisem de peste un an să încep, şi bineînţeles că nu mi-am făcut timp să testez, să-mi dau timp. Şi în loc să fiu bucuroasă că am experimentat ceva nou, că am reuşit, m-am simţit obosită după multă muncă, agitată, supărată chiar şi nu am mai văzut partea frumoasă.

            Practic am uitat să mă joc, să mă distrez, muncind în acelaşi timp.

            Şi uite că un simplu mesaj pe un pliculeţ de ceai te readuce pe direcţia cea bună. Şi mi-am dat seama cât de uşor putem cădea în capcane zi de zi.

            Tare mi-ar plăcea să ştiu cum arată succesul pentru tine?!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *